Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści oraz dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.

Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem sklepu internetowego jest Sprzedawca Apila Sp. z o.o.. Dane są lub mogą być przetwarzane w celach oraz na podstawach wskazanych szczegółowo w polityce prywatności (np. realizacja umowy, marketing bezpośredni). Polityka prywatności zawiera pełną informację na temat przetwarzania danych przez administratora wraz z prawami przysługującymi osobie, której dane dotyczą. Szybki kontakt z administratorem: adres odo@apila.com.pl lub tel.: +48 61 677 36 68
zamknij

W związku z realizacja wymogów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2019/679 z dnia 27 kwietnia 2019 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych informujemy o zasadach przetwarzania danych osobowych w Apila sp. z o.o.

PONIŻSZE ZASADY STOSUJE SIĘ POCZĄWSZY OD 25 MAJA 2018 ROKU.

Administratorem danych osobowych jest Apila sp. z o.o. w Suchym Lesie przy ul. Akacjowej 4. W celu uzyskania informacji odnośnie sposobu i zakresu przetwarzania danych osobowych należy kontaktować się poprzez email: odo@apila.com.pl Informujemy, ze Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez Administratora w celach:

- obsługi i wykonania umowy, podstawa prawna przetwarzania będzie art. 6 pkt 1 lit. b) Rozporządzenia Parlamentu EU i Rady (UE) 2019/679 z dnia 27.04.2019,

- wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze tj. wystawieniu faktury VAT, podstawa prawna przetwarzania będzie art. 6 pkt 1 lit. c) Rozporządzenia Parlamentu EU i Rady (UE) 2019/679 z dnia 27.04.2019,

- wynikający z prawnie uzasadnionych interesów Administratora tj. marketingu bezpośredniego oferowanych produktów lub usług własnych i przygotowania zindywidualizowanej oferty handlowej, podstawa prawna przetwarzania będzie art. 6 pkt 1 lit. f) Rozporządzenia Parlamentu EU i Rady (UE) 2019/679 z dnia 27.04.2019.

W CELU RZETELNEGO WYKONANIA USŁUG DANE OSOBOWE MOGĘ BYĆ PRZEKAZYWANE NASTĘPUJĄCYM GRUPOM OSÓB:

- pracownikom lub współpracownikom na podstawie osobnego upoważnienia,

- organom kontrolnym, np. urzędom skarbowym,

- innym odbiorcom np. firmom kurierskim.

Udostępnione dane osobowe będą przetwarzane przez Apila sp. z o.o. tylko w niezbędnym zakresie przez czas trwania umowy. W przypadku dochodzenia roszczę z tytułu prowadzonej działalności gospodarczej, czas ten może zostać wydłużony o okres trwania postępowania sadowego.

ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2019/679 Z DNIA 27 KWIETNIA 2019R, PRZYSŁUGUJĄ PAŃSTWU NASTĘPUJĄCE PRAWA:

- zadania dostępu do treści Państwa danych osobowych, sprostowania tych danych lub ich osunięcia,

- ograniczenia przetwarzania danych osobowych, w przypadku gdy jest to niezgodne z prawem lub kwestionowana jest prawidłowość tych danych,

- sprzeciwu do dalszego przetwarzania danych osobowych lub ich przenoszenia,

- cofnięcia zgody na przetwarzanie w przypadku, gdy została wcześniej wyrażona w konkretnym celu,

- wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.